Om Danka's Animals​

​Danka’s Animals hjælper dyr i hele verden, men vores fokusområder er Bosnien-Herzegovina og Spanien, hvor vi støtter små private ”internater”, mennesker og dyreværnsgrupper, der arbejder for at forbedre gadedyrenes vilkår. Vi støtter med foder, husly, dyrlægehjælp og neutralisering af hunde og katte, der ofte er smidt på gaden af deres tidligere ejere. Derudover formidler vi dyr til Danmark til adoption eller i plejefamilier, indtil de kan adopteres.

Hjemløse dyr i Bosnien og Spanien behandles ofte som skadedyr og mishandles på det groveste. Dette er tilfældet i næsten alle lande i det østlige Europa, som enten har en dårlig lovgivning på området, eller som ikke håndhæver den lovgivning, der faktisk findes. Derfor er vores fokus i disse lande

.

Vi hjælper også dyr i nød i Danmark ved at arbejde frivilligt i dyreværnsorganisationer samt ved at støtte plejefamilier, der tager hunde ind og giver dem et trygt hjem, inden de finder en permanent ejer til dem. Vi samarbejder også med danske dyreværnsorganisationer politisk ved at være medlem i DOSO.​

Vi fungerer kun ved hjælp af private donationer og har derfor altid brug for støtte. Vi arbejder alle frivilligt og gratis.

Vores mål er at være en seriøs forening der formidler gadehunde på en velovervejet og fornuftig måde. Vi stræber efter at hjælpe så mange hunde og katte som muligt, ligemeget hvor i verdenen de er, hvis vi kan.​

Vores adoptionsfamilier og donatorer vil opleve at vi arbejder seriøst, selvom det er på frivillig basis, og er altid til at regne med og stole på. Vi lader ikke adoptionsfamilierne i stikken da vi gør meget ud af at hundens permanente hjem også skal forblive det. Derfor bruger vi vores mangeårig erfaring samt ekspertise på at lave et godt stykke arbejde for hundenens skyld. At hjælpe vores hunde til et godt hjem og redde dem fra grusomme skæbner er vores mission. 

Danka's Animals drives primært af:

Sonja Leso, Formand

Jeg har boet i Bosnien og har oplevet hvordan gadedyrene lever. Det motiverede mig til at etablere denne organisation i 2010. Mit mål var at starte en seriøs forening, da der på daværende tidspunkt ikke var nogen i Danmark der hjalp dyrene i Bosnien.

Ellers har jeg selv en dejlig hund fra Bosnien som jeg forelskede mig i på en rescuemission og måtte få væk fra gaden.

Jeg har været med til at køre steriliseringsprojekter både i Danmark og i Bosnien, at redde hunde fra kummerlige forhold i flere lande som Tyrkiet, Rumænien, Spanien, Bosnien, Serbien mv og finde dem gode hjem.

I skrivende stund er jeg stolt af den forening vi er og det vi står for, at redde gadedyrene på en forsvarlig og velovervejet måde og følge dem til resten af deres liv i trygge rammer. Jeg ser frem til mange års hårdt arbejde, for der er ingen der er mere taknemmelig end en hund hvis liv man har reddet. Jeg håber mange vil være med til at støtte vores hårde arbejde, for uden jer som hjælper os økonomisk og med adoption vil vi ikke kunne fortsætte. 

Sanne Rosbøg, Bestyrelse

Jeg har været aktiv inden for dyreværnsverdenen i 15 år. I mange år var jeg frivillig og bestyrelsesformand i Dyreværnet. Blandt andet indførte jeg i 2009 no kill-politik, så ingen raske dyr på internatet blev aflivet. Jeg har ligeledes arbejdet politisk på frivillig basis inden for diverse dyreværnsområder.

Ved siden af har jeg privat hjulpet hunde, katte, heste og mange andre dyr til nye hjem.

Siden 2014 har jeg været aktiv og en del af bestyrelsen i Danka's Animals

.

Ved siden af mit engagement i dyreværn er jeg journalist. Privat har jeg adopteret en spansk gadehund, Harnes, og to bosniske skræmte hunde, Oscar og Olly, der efter en barsk start på livet havde brug for lidt ekstra tid og tålmodighed for at blive glade og trygge. Jeg har også fire katte, der boede på internat eller på gaden.

Heidi Boel, Bestyrelse

Jeg har været i internat- og gadehundeverdenen siden 2003, hvor jeg startede som frivillig på Dyreværnet, senere blev jeg valgt ind i bestyrelsen, hvor jeg sad i flere år og var blandt andet med til at indføre no kill-politikken i 2009. Jeg har min dejlige rottweiler, Emma, fra Dyreværnet.

Nu er jeg så heldig, at bo i Spanien halvdelen af året, hvor jeg arbejder som frivillig på et mindre spansk internatet

- et hårdt arbejde både fysisk men i den grad også psykisk.

Jeg kender derfor alle de spanske hunde, der formidles gennem Danka's Animals, hvilket gør det nemmere for os at finde det perfekte match for både hund og ny ejer.

Udover arbejdet på internatet, så er jeg med på sidelinien, på de hunde der adopteres gennem Danka's Animals. Jeg hjælper vores adoptanter så vidt muligt via telefon med rådgivning af både træning og adfærd, hvis der opstår et behov, så man er aldrig overladt til sig selv.

Jeg er iøvrigt uddannet bl.a. adfærdsrådgiver og klikkerinstruktør hos Hund & Træning og CBATI hos Grisha Stewart. Jeg har i flere år haft mit eget firma med hundetræning og adfærdsrådgivning, som nu er lukket ned, så jeg kan bruge al min tid på gade- og internatshundene.

Desuden består foreningen af 2 andre bestyrelsesmeldemmer og aktive medlemmer.

Tania Knudsen, Aktiv medlem

Jeg har igennem mange år været hundeejer, og da vi i familien skulle have en ny hund, valgte vi, at det skulle være en gadehund. Det var en hel ny verden for os, men det er bestemt en beslutning, vi ikke har fortrudt. Vi adopterede gennem Dankas Animals, og efter at have oplevet deres arbejde, fik jeg lyst til selv at blive aktiv i forhold til at hjælpe gadehunde fra deres usle tilværelser til gode liv i Danmark.

Det at have en gadehund er en anderledes måde at tænke på i forhold til træning, men at arbejde med disse hunde er fantastik, og det man får igen er helt ubeskriveligt! At se livsglæden komme tilbage i øjnene på disse hunde, som ikke har haft den nemmeste start i livet, det varmer så meget om hjertet. Og nu kan jeg via mit frivillige arbejde i Dankas få lov at følge de mange heldige hunde i denne transformation.

I dag er vi de lykkelige ejere af Bailey og Dino, som vi har adopteret igennem Dankas Animals. De startede begge deres liv på gaden i Bosnien. Vi har desuden to katte; den ene fandt vi under vores kastanjetræ, og den anden er en omplaceringskat, som nu nyder livet på landet hos os.

Jeg håber, at jeg via mit arbejde kan være med til at inspirere andre, for vi kan alle gøre en forskel på den ene eller anden måde, uanset hvor stor erfaringer man har inden for dyreværns-verdenen.

Hvordan kan du bedst hjælpe

Den hjælp dyrene får mest ud af er økonomisk støtte, og især fast, månedlig økonomisk hjælp. Dette sikrer at vi hver måned ved hvor mange hunde vi kan hjælpe med at få dem til dyrlægen, fodre dem, finde adoptionsfamilier og bringe dem i sikkerhed.

Vil du gerne støtte dyrene økonomisk kan du finde oplysninger ved at klikke her.

Ud over det økonomiske har vi til tider brug for anden form for hjælp. Det kan eksempelvis være at hjælpe os med loppemarkeder, at lave hjemmebesøg for os hvor en potentiel adoptionsfamilie godkendes til adoption af en hund, hænge flyers op m.m. Er du interesseret i at hjælpe på anden vis kontakt os gerne.

Foreningens info

Danka’s Animals

CVR: 33292244

Konto i Nordea:

Reg nr: 2277 Konto nr: 6275165326

Internationalt:

IBAN: DK7020006275165326

SWIFT: NDEADKKK

Paypal:

paypal@dankasanimals.dk

Mobilepay:

28 22 01 22

Facebook: www.facebook.com/DankasAnimals

Kontaktinfo:

info@dankasanimals.dk

Tel.: +45 28 22 01 22

​Danka's Animals // All rights reserved - 2011

Danka's Animals // Tlf.: 28 22 01 22 // Email. info@dankasanimals.dk